ADO Den Haag speelt zich veilig in Rotterdam dankzij wereldgoal El Khayati

23-04-2017 16:25
27

ADO Den Haag heeft zondagmiddag met 0-1 gewonnen van Sparta. Door de winst is de ploeg van Alfons Groenendijk verzekerd van Eredivisie-handhaving. Bij Sparta gaan inmiddels alle alarmbellen af.

Met Stijn Spierings en Thomas Verhaar in het basiselftal begon Sparta twijfelachtig aan de degradatiekraker. ADO begon daarentegen sterk. De Rotterdamse Abdenasser El Khayati besloot na tien minuten uit te halen - en hoe. De middenvelder joeg de bal met een enorme vaart tegen de touwen: 0-1.

In zowel de eerste als de tweede helft kregen beide ploegen enkele kansen. Sparta kwam er af en toe uit, maar écht in de buurt van ADO-goalie Robert Zwinkels kwam de ploeg van trainer Alex Pastoor niet. In de 65e minuut bracht laatstgenoemde supersub Mathias Pogba in het veld, maar ook hij wist geen potten te breken.

Ook in de vijf minuten blessuretijd wist Sparta de gelijkmaker niet af te dwingen, waardoor met de 0-1 van El Khayati de eindstand was bepaald: een cruciale overwinning voor ADO. Sparta blijft door het puntenverlies in de gevarenzone en moet serieus gaan vrezen voor deelname aan de play-offs tegen degradatie.