Update: 'Gullit én ervaren man moeten Ten Cate bijstaan in staf Oranje'

Update: 'Gullit én ervaren man moeten Ten Cate bijstaan in staf Oranje'

23-04-2017 23:24
29

De KNVB heeft Henk ten Cate op het oog als bondscoach van Oranje. De huidige trainer van Al-Jazira is dé topkandidaat in Zeist, weet Voetbal International zondag te melden. Ten Cate gaat op korte termijn in gesprek met de KNVB. 

Technisch directeur Hans van Breukelen ziet de 62-jarige Ten Cate als de ideale opvolger van Danny Blind, die vorige maand ontslagen werd na het verloren WK-kwalificatieduel met Bulgarije. VI weet dat de voormalig trainer van onder meer Ajax, NAC en Vitesse oren heeft naar de functie. Komende week kan hij kampioen worden in Abu Dhabi. Aan één punt heeft hij genoeg o met Al-Jazira de landstitel te veroveren. Daarna gaat hij om de tafel met de KNVB. 

Ten Cate is in de ogen van de voetbalbond een geschikte kandidaat omdat hij 'op alle niveaus heeft gewerkt, bekend staat als een uitstekende trainer en zijn handen vrij heeft'. In het verleden werkte hij als veldtrainer bij FC Barcelona en Chelsea. Van Breukelen zou ook een poging hebben gedaan om Roger Schmidt te strikken. De Duitser had echter geen interesse.

Update 23.24: Fred Rutten en Ruud Gullit moeten Henk ten Cate gaan bijstaan als bondscoach van het Nederlands elftal. Dat wordt zondagavond gemeld bij Studio Voetbal. De naam van Rutten als assistent-bondscoach is nieuw, terwijl Gullit al eerder in één adem werd genoemd met de aanstelling van Ten Cate.