Weergaloze Messi leidt Barça ten koste van Real naar drie punten in Clásico

23-04-2017 22:40
44

Een fantastische Clásico in Madrid is zondagavond een prooi geworden voor FC Barcelona. Lionel Messi leidde zijn ploeg naar de laatste strohalm voor de Spaanse landstitel: 3-2.

Real en Barça maakten in het Estadio Santiago Bernabeu opnieuw reclame voor zichzelf en het Spaanse voetbal, want het was geen moment saai tussen de twee clubs. In de eerste helft kwam Real Madrid op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Casemiro, die wel buitenspel leek te staan op het moment dat de bal kwam.

Lang kon Real hoe dan ook niet genieten van de voorsprong. Lionel Messi liet de volledige Madrileense defensie zijn hielen zien en trok de stand gelijk. Even daarvoor had Marcelo hem met zijn elleboog een bloedlip bezorgd, maar dat was geen belemmering voor de Argentijn.

In het vervolg regende het kansen over en weer – en waren vooral de keepers Keylor Navas en Marc-André ter Stegen in bloedvorm. Toch kwam Barça op voorsprong. Ivan Rakitic maakte zijn zevende van het seizoen door de bal schitterend achter Navas te rammen. Toen Sergio Ramos een rode kaart kreeg vanwege een harde tackle op Lionel Messi, leken de drie punten binnen voor Barça.

Niets bleek echter minder waar. James Rodriguez bracht de tien van Real Madrid vijf minuten voor tijd weer op gelijke hoogte: 2-2. De punten leken daardoor gedeeld te worden, maar in de dying seconds kwam er toch nog een winnaar: Barça. Messi maakte de sensationele 2-3.

Door de zege loopt Barça drie punten in op Real. De twee grootmachten hebben nu evenveel punten, maar Real heeft een wedstrijd minder gespeeld.