'Ik zeg je eerlijk: ik heb dit nooit eerder gehad. Dacht dat ik het niet meer kon'

'Ik zeg je eerlijk: ik heb dit nooit eerder gehad. Dacht dat ik het niet meer kon'

24-04-2017 09:23

Iliass Bel Hassani heeft het idee dat hij langzaam maar zeker weer in vorm komt. De aanvallende middenvelder, die zijn basisplaats heeft verloren onder trainer John van den Brom, mocht afgelopen weekend invallen tegen FC Twente (2-1).

"Ik zeg je eerlijk: ik heb dit nooit eerder gehad. Normaal gesproken kan ik wel makkelijk de knop omzetten en positief blijven. Maar de afgelopen tijd had ik maandenlang geen antwoord meer op mijn eigen vragen", zegt Bel Hassani in De Telegraaf. "Ik ging twijfelen aan mezelf, dacht dat ik het niet meer kon. Hoe minder ik speelde, hoe erger het werd. Maar toch zat er ergens een stemmetje in m'n hoofd dat me vertelde dat ik niet moest opgeven."

De dribbelaar, die al weet dat hij in de bekerfinale tegen Vitesse op de bank begint, heeft geen professionele hulp gezocht. "Mijn familie, vrienden en manager stonden altijd voor me klaar. Binnen AZ zijn er ook wel wat mensen geweest die hebben geprobeerd om me te helpen, maar in grote lijnen heb ik het zelf moeten doen. Ik ben ook iemand die altijd eerst naar zichzelf kijkt en geef toe dat er momenten zijn geweest dat ik het zelf liet lopen, terwijl andere jongens wel gas gaven."