KNVB komt met reactie op 'verhuizing' kampioenswedstrijd Feyenoord naar De Kuip

KNVB komt met reactie op 'verhuizing' kampioenswedstrijd Feyenoord naar De Kuip

24-04-2017 14:44
96

De kampioenswedstrijd van Feyenoord tegen Excelsior op Woudestein gaat niet verhuizen naar De Kuip. Dat laat de KNVB desgevraagd weten.

Na de zege van Feyenoord op Vitesse (0-2) en nederlaag van Ajax bij PSV (1-0) heeft Feyenoord nog één zege nodig om eerste landstitel van 1999 te pakken. Het uitduel met stadgenoot Excelsior is de eerste gelegenheid om dat te doen. De interesse in de kampioenswedstrijd is enorm, waardoor het idee werd geopperd om de boel te verhuizen naar De Kuip.

"Als er één ding is waar je zeker van kan zijn in deze competitie, dan is het wel dat iedere club zeventien thuiswedstrijden en zeventien uitwedstrijden speelt. Daar gaan we niet van afwijken. Het is uitgesloten dat deze wedstrijd in de Kuip wordt gespeeld", aldus woordvoerder Koen Adriaanse tegen het Algemeen Dagblad.

Niet alleen Feyenoord zou profiteren van een verhuizing, want Excelsior zou flink mee profiteren van de inkomsten uit wedstrijdrecette. Volgens een eerste berekening zou het een miljoen euro opleveren. "We hoeven hier denk ik helemaal niet over te praten", reageert algemeen directeur Ferry de Haan. "Ik heb niet het idee dat het toegestaan zou worden."