Vader van huilend kind bij NEC-rellen reageert: 'Hij stond veilig bij zijn opa'

Vader van huilend kind bij NEC-rellen reageert: 'Hij stond veilig bij zijn opa'

24-04-2017 16:50
6

De vader van het kind dat huilend om 'papa' riep bij de rellen bij het NEC-stadion, was zelf niet aan het vechten. De man werkt als vrijwilliger voor de Nijmeegse club, vertelt hij aan de Gelderlander.

"Ik werk als vrijwilliger bij NEC en hoewel dit niet mijn taak is, wilde ik de boel een beetje sussen. Mijn zoontje schrok daarvan, maar hij stond echt veilig bij opa", vertelt de veertigjarige Jan, die werd verrast door de vechtersbazen. "Ik stond gewoon te praten en ineens gebeurde dit. Dylan schrok daarvan, daarom begon hij te roepen."

"Maar hij stond op een meter of vijftien, veilig bij zijn opa en twee ooms", aldus Jan. "Ook mijn andere zoontje was erbij en nog een zoontje van mijn schoonzus. Mijn schoonzus zie je op een gegeven moment in het beeld lopen en wat tegen mij zeggen. Ik weet niet precies wat, maar zoiets van: 'wij gaan weg voordat het helemaal uit de hand loopt'."

"Ik heb het daarna ook heel snel voor gezien gehouden", vervolgt de NEC-vrijwilliger, die alle commotie over de bewuste video niet ontgaan is. "Maar ik was dus niet aan het vechten."