PSV strikt Van Bommel als trainer: oud-international voor het eerst op eigen benen

PSV strikt Van Bommel als trainer: oud-international voor het eerst op eigen benen

24-04-2017 17:14
37

Mark van Bommel komt voor het eerst als trainer op eigen benen te staan. De veertigjarige oud-topvoetballer krijgt het onder 19-elftal van PSV onder zijn hoede.

Dat meldt de Eindhovense club. Van Bommel behaalde vorig jaar het diploma Coach Betaald Voetbal en was dit seizoen al actief in de jeugdopleiding van PSV als individuele trainer/coach. Hij blijft zijn nieuwe werkzaamheden combineren met het assistentschap bij de nationale ploeg van Saudi-Arabië, waar zijn schoonvader Bert van Marwijk de bondscoach is.

De 79-voudig international ziet het coachen van PSV A1 als de juiste stap. "Ik wil niet instappen op betaald voetbalniveau, want ik ben nog helemaal niet verantwoordelijk geweest voor een eigen elftal. Daarom begin ik nu met het hoogst mogelijke jeugdelftal. Daar probeer ik mijn eigen idee van het voetbal over te brengen", laat hij weten aan PSV TV.

"Ik heb geprobeerd me op alle vlakken breed te oriënteren", vervolgt Van Bommel. "Daardoor creëer je een idee over hoe je wil voetballen en hoe je een elftal wil trainen. Nu heb ik echt het gevoel dat ik daar aan toe ben." Hij krijgt komend seizoen assistentie van Jurgen Dirkx, die momenteel nog assistent is van de beloften.

De zoektocht naar een niewe trainer voor Jong PSV loopt nog.