Bosz: 'Een heel seizoen vecht je voor die titel, we waren constant dicht bij'

Bosz: 'Een heel seizoen vecht je voor die titel, we waren constant dicht bij'

24-04-2017 17:56
45

Peter Bosz is zeer teleurgesteld nu de titel uit zicht is voor Ajax. De trainer baalt van het optreden van de Amsterdammers bij PSV, dat met 1-0 te sterk was. Het duel met Schalke 04 geldt slechts deels als verzachtende omstandigheid.

"Tuurlijk was ik teleurgesteld. Je stelt je er veel meer van voor", steekt Bosz van wal tegen Ajax TV. "Je weet dat je twee dagen ervoor 120 minuten erg diep bent gegaan. Dat neemt niet weg dat we het beter kunnen. De eerste helft kwamen wij niet in ons eigen spel. In de tweede helft deden we het beter, maar toen keken we al tegen een 1-0 achterstand aan."

Wedden

Meer odds

De vermoeidheid speelde Ajax in Eindhoven parten, erkent Bosz. "Het is onmogelijk om in twee dagen volledig te herstellen. Dat kan niet, dat is gewoon bewezen. Dan moet je daar zo goed mogelijk mee omgaan. Dat hebben wij in de eerste helft niet goed genoeg gedaan. Of dat dat alleen aan de vermoeidheid ligt of dat het andere redenen heeft weet ik niet."

Het is hoe dan ook een klap dat de titel 'weg' is. "Een heel seizoen vecht je voor die titel. Dan sta je een keer vijf punten achter, dan breng je het terug tot één punt. Op die manier ben je er constant heel dicht bij geweest. Als je dan nu verliest en op vier punten komt met slechts twee wedstrijden te spelen, is de teleurstelling gewoon groot."