Van Breukelen doet boekje open: Ik heb een mooie ronde gedaan

Van Breukelen doet boekje open: "Ik heb een mooie ronde gedaan"

25-04-2017 10:48
35

Hans van Breukelen, technisch directeur van de KNVB, kijkt met een goed gevoel terug op de gesprekken die hij in de afgelopen dagen voerde met Dick Advocaat en Henk ten Cate. Dat laat hij weten aan Voetbal International. 

"Ik heb een mooie ronde gedaan en goede gesprekken gevoerd. We gaan nu alles laten bezinken", aldus Van Breukelen. Nederlandse media speculeren volop over de opvolging van Danny Blind. Advocaat zou topfavoriet zijn in Zeist. Dat leidt volgens De Telegraaf tot onbegrip bij diverse partijen, omdat de Hagenaar in de zomer nog vertrok bij de KNVB nadat hij een lucratieve aanbieding had ontvangen van Fenerbahçe. 

Dat verhaal speelt volgens Van Breukelen geen rol. "Het gaat niet om mij, het gaat om wat het beste is voor het Nederlands elftal. Ik vaar mijn eigen koers en ben een open boek in de gesprekken die ik voer."

De gesprekken met Advocaat en Ten Cate noemt hij 'respectvol'. "Wat we hebben besproken, blijft onder ons. Dat doet me goed. We gaan als professionals met elkaar om."