In het kort: Dure nederlaag Atlético, Eintracht door na zestien strafschoppen

In het kort: Dure nederlaag Atlético, Eintracht door na zestien strafschoppen

25-04-2017 23:35
12

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Frankfurt door na zestien strafschoppen
Eintracht Frankfurt is de eerste finalist in de DFB Pokal. De ploeg was dinsdag na een strafschoppenserie te sterk voor Borussia Mönchengladbach. Na 120 minuten voetbal stond er een 1-1 stand op het bord. Woensdag maken Borussia Dortmund en Bayern München uit wie de andere finalist is.


Dure nederlaag Atlético Madrid
Atlético Madrid heeft een dure nederlaag geleden tegen Villarreal. In eigen huis ging de ploeg van Diego Simeone verrassend onderuit met 0-1. Tien minuten voor tijd maakte Roberto Soriano de enige treffer van de wedstrijd. Sevilla kan, als het donderdag van Celta de Vigo wint, op gelijke hoogte komen met de Madrilenen. De derde plek geeft in Spanje direct toegang tot de groepsfase van de Champions League.

Van der Heijden hoort uitslag MRI-scan

De kampioenswedstrijd van Feyenoord komt niet in gevaar voor Jan-Arie van der Heijden. De verdediger had al een tijdje knieklachten en liet daarom een MRI-scan maken. Daaruit is niks schokkends naar voren gekomen, waardoor Van der Heijden zich op het duel met Excelsior kan richten, aldus het Algemeen Dagblad.

Bayern shopt bij FC Twente
Een opvallende transfer in het vrouwenvoetbal. Bayern München plukt de twintigjarige Jill Roord weg bij FC Twente. Roord was na dit seizoen transfervrij, waardoor de Tukkers geen afkoopsom ontvangen. In München tekent de middenvelder een contract voor twee seizoenen, zo meldt FC Twente.

Ajax-Lyon uitverkocht
De halve finale van de Europa League tussen Ajax en Olympique Lyon van woensdag 3 mei wordt voor een uitverkochte Arena gespeeld, zo meldt Ajax via de eigen website. Ajax-supporters die achter het net hebben gevist krijgen mogelijk een extra kans, als de UEFA met minder afgevaardigden naar Amsterdam komt dan vooraf aangekondigd.

Cruijff-biografie breekt record
Mijn verhaal, de autobiografie van Johan Cruijff, is wereldwijd al meer dan 400.000 keer verkocht. Dat meldt de Britse uitgever Pan MacMillan dinsdag. Hiermee is het boek de best verkochte Nederlandse sportbiografie aller tijden. De rechten van de biografie zijn inmiddels aan liefst 23 landen verkocht.

Oud-topscorer reikt beker uit aan AZ
Wanneer AZ zondag de KNVB Bekerfinale wint, mag Kees Kist de beker uitreiken aan de Alkmaarders. De oud-spits van AZ, in 1979 winnaar van de Europese Gouden Schoen, won zelf driemaal de beker met de Alkmaarders.