NEC bevestigt nieuw interim-duo, praat met Brandts en geeft rol aan routinier

NEC bevestigt nieuw interim-duo, praat met Brandts en geeft rol aan routinier

25-04-2017 18:18
6

Ron de Groot is de voorlopige opvolger van Peter Hyballa bij NEC. De Nijmeegse club bevestigt dat de belofentrainer samen met Patrick Pothuizen het interim-duo vormt.

De Groot zal opereren als hoofdtrainer, Pothuizen als assistent. De twee hadden dit seizoen de beloften onder hun hoede, maar zijn op dit moment nodig bij de hoofdmacht. NEC besloot deze week Hyballa te ontslaan na twaalf nederlagen in de laatste dertien wedstrijden.

Het is nog niet zeker of het interim-duo ook het seizoen afmaakt in Nijmegen. NEC stelt op de clubsite ook 'externe opties' te overwegen. Daarover wordt op korte termijn een definitief besluit genomen. In de tussentijd is de club met Ernie Brandts in gesprek over zijn toekomst. De assistent-trainer vertrekt mogelijk definitief, omdat hij moeite heeft met het ontslag van Hyballa.

"De club en met name ook de selectie heeft in deze belangrijke periode baat bij rust. Samen met Ron en Patrick willen we hiervoor zorgen", zegt technisch manager Edwin de Kruijff. Routinier Jeffrey Leiwakabessy gaat volgens NEC een verbindende rol tussen staf en selectie bekleden.

Lees ook: NEC vindt voorlopige opvolgers Hyballa: "In eerste instantie heb ik nee gezegd"