Pleidooi voor 'Feyenoord-vrij' op scholen: Geef kinderen alsjeblieft die kans

Pleidooi voor 'Feyenoord-vrij' op scholen: "Geef kinderen alsjeblieft die kans"

25-04-2017 21:15
91

Kinderen op Rotterdamse scholen moeten maandag 8 mei speciaal voor de eventuele huldiging van Feyenoord vrij krijgen. Daar pleit Jos Verveen, Rotterdams raadslid van D66, dinsdag voor.

De gemeente heeft ervoor gekozen de eventuele huldiging maandag 8 mei te organiseren. Dat gebeurt gewoon onder werk- en schooltijd, waardoor veel mensen genoodzaakt zullen zijn een vrije dag op te nemen. Bij scholieren kan dat vanzelfsprekend niet en dus moeten zij vrij krijgen. "Geef kinderen alsjeblieft die kans", zegt Verveen tegen RTV Rijnmond.

"Dit is uniek. Je maakt dit niet zo heel vaak mee. Feyenoord werd voor het laatste achttien jaar geleden kampioen. Dat het nu bijna weer zover is, voel je overal in de stad", aldus Verveen, die zelf fervent Feyenoord-supporter is. Hij benadrukt dat scholen er zelf voor kunnen kiezen om 'Feyenoord-vrij' in te lassen.

Diverse Feyenoord-fans zijn overigens een petitie gestart om de huldiging naar zondag 7 mei te verplaatsen. Op die manier kunnen er veel meer Feyenoord-fans bij het kampioensfeest zijn.