Missie volbracht bij PSV: 'Ik neem straks met een goed gevoel afscheid'

Missie volbracht bij PSV: 'Ik neem straks met een goed gevoel afscheid'

26-04-2017 07:24
18

Art Langeler zwaait na dit seizoen af bij PSV. Het hoofd jeugdopleidingen heeft zijn missie in Eindhoven volbracht en gaat aan de slag als bondscoach van Jong Oranje.

"Het niveau van de jeugdelftallen is enorm omhoog gegaan en bovendien hebben we ons internationaal, bijvoorbeeld in de UEFA Youth League, laten gelden. Uit het feit dat Jong PSV nu bovenin de subtop in de eerste divisie meedraait, blijkt dat we een enorme slag hebben gemaakt", zegt Langeler in het Eindhovens Dagblad.

"Ik verwacht komende zomer meerdere jeugdspelers in de voorbereiding bij de A-selectie en ze zullen hun kansen moeten pakken", aldus Langeler. "De hele omslag in Eindhoven is een proces van vele, vele jaren. Bij PEC Zwolle is tien jaar geleden een nieuwe koers ingezet en zie je nu echt dat er een zelfregulerend systeem vanuit de jeugdopleiding ontstaan is. PSV krijgt dat ook, let maar op. Er is genoeg potentieel, alleen hebben sommige spelers na Jong PSV misschien nog een tussenstap nodig."

Langeler geeft aan een ongeduldig persoon te zijn. "De hele verbouwing van De Herdgang was wat mij betreft al klaar geweest en had ik graag zelf bij PSV meegemaakt. Wat gaan de dingen buiten de voetballerij soms langzaam en traag. Daar kan ik toch maar moeilijk aan wennen. Toch ga ik straks met een goed gevoel afscheid nemen en ik kijk terug op een schitterende tijd en ben overtuigd van de ingeslagen weg."