Met zijn creativiteit en steekpasses heeft hij kwaliteiten die PSV mist

"Met zijn creativiteit en steekpasses heeft hij kwaliteiten die PSV mist"

26-04-2017 11:21
16

Aad de Mos is kritisch over de manier waarop PSV met zijn jeugdspelers omgaat. De analist en voormalig trainer van de Eindhovenaren stelt dat de beleidsbepalers bij PSV te weinig kansen geven aan aanstormende talenten.

"Het is doodzonde dat de eigen jeugd geen perspectief heeft. PSV heeft talenten die echt niet onderdoen voor die van Ajax", aldus De Mos in gesprek met Voetbal International. "Ik zie ze vaak genoeg spelen en die jongens zijn niet minder dan Kluivert, Van de Beek of De Jong. PSV houdt de talenten veel te lang gevangen in de Jupiler League. Dat gedraaf in die hotseknots-divisie leidt tot achteruitgang van hun niveau. De talenten van PSV staan zelf niet stil in hun ontwikkeling, ze worden door de technische leiding stil gezét."

De Mos noemt enkele namen. "Iemand als Zinchenko had dit seizoen veel vaker moeten spelen. Met zijn creativiteit en steekpasses heeft hij kwaliteiten die PSV mist. Terwijl jongens als Sam Lammers, Albert Gudmundsson en Dante Rigo allang een echte kans in het eerste elftal verdienen. PSV wil dat in 2020 de helft van de selectie uit zelf opgeleide spelers bestaat. Dan mogen ze daar wel eens mee gaan beginnen."