KNVB geeft gehoor aan Ajax-verzoek: Op zich een prima suggestie

KNVB geeft gehoor aan Ajax-verzoek: "Op zich een prima suggestie"

26-04-2017 11:09
121

De KNVB overweegt om Eredivisie-wedstrijden ook op maandagavond te laten spelen. Daarmee geeft de voetbalbond gehoor aan de oproep van onder andere Ajax. De club vindt dat spelers dan beter kunnen herstellen van Europese wedstrijden.

"Op zich een prima suggestie, bij ons staat het sportieve belang altijd voorop", zegt KNVB-directeur Gijs de Jong in gesprek met Voetbal International. "Nu we het competitieformat tegen het licht houden, zal dit ook zeker worden besproken. Maar we moeten onze ogen er niet voor sluiten dat je zeker een topwedstrijd niet zomaar even verschuift."

De discussie werd na PSV-Ajax van afgelopen zondag opnieuw aangewakkerd, omdat de Amsterdammers amper 72 uur na de slijtageslag in Gelsenkirchen tegen Schalke 04 in de Europa League alweer de topper tegen PSV moest spelen. Onder andere Davy Klaassen pleit voor maandagavond-voetbal.

De Jong benadrukt dat een dergelijke verandering niet 1,2,3 plaats gaat vinden. "De fans zijn er weken mee bezig, politie moet worden ingezet en FOX heeft zondag gigantische kijkcijfers gehaald. Maar de discussie gaat zeker plaatsvinden."

No Poll