Dit was de ochtend: Ten Cate bedankt voor de eer, KNVB luistert naar Ajax

Dit was de ochtend: Ten Cate bedankt voor de eer, KNVB luistert naar Ajax

26-04-2017 12:00
7

In de rubriek 'Dit was de ochtend' vat VoetbalPrimeur elke dag de belangrijkste nieuwtjes van de dag tot de middag samen. Je ziet zo snel welke verhalen er momenteel hot zijn in binnen- en buitenland.

Ten Cate bedankt voor Oranje
Henk ten Cate leek hard op weg om de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal te worden, maar hij heeft bedankt voor de eer. Ten Cate voelde dat er binnen de KNVB te weinig vertrouwen in hem was. (Voetbal International)

Van Breukelen moet het ontgelden
Op Twitter is hard uitgehaald naar KNVB-directeur Hans van Breukelen, die belast is met de benoeming van een nieuwe bondscoach. 'Alsof je moeder je nieuwe vriendin eruit gooit om plaats te maken voor je ex, die er vandoor was gegaan met een ander.'

'Politie-inval bij Newcastle United'
Het pas gepromoveerde Newcastle United heeft bezoek gehad van de Engelse politie. De directeur van The Magpies is gearresteerd op verdenking van financiële wanpraktijken. (Sky Sports)

Hahn stoort zich aan speculaties
Excelsior-doelman Warner Hahn vindt de ophef in de media rond zijn persoon grote onzin. Huurling Hahn speelt namens de Kralingers de kampioenswedstijd tegen zijn werkgever Feyenoord. "Dan lees ik dat ik Feyenoord zestien miljoen euro zou kunnen kosten als ik een bal uit de kruising sla... Doe even normaal." (Algemeen Dagblad)

KNVB geeft gehoor aan Ajax-verzoek
De KNVB overweegt om Eredivisie-wedstrijden voortaan op maandagavond in te plannen. Daarmee geeft de voetbalbond gehoor aan de oproep van onder andere Ajax. De club klaagde over een gebrek aan rustdagen na midweekse wedstrijden. (Voetbal International)