Stevens kan terugkeren bij oude liefde: We kijken hoe we Huub kunnen binden

Stevens kan terugkeren bij oude liefde: "We kijken hoe we Huub kunnen binden"

26-04-2017 18:49
3

Huub Stevens lijkt dan niet de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal te worden, lang op een ander aanbod lijkt hij niet te hoeven wachten. Als het aan voorzitter Clemens Tönnies ligt, keert de 63-jarige Limbuger terug bij Schalke 04.

De club uit Gelsenkirchen wil een plekje vrijmaken voor Stevens in de raad van commissarissen. "We zijn met elkaar in gesprek en we kijken hoe we Huub kunnen binden", laat Tönnies weten aan het Duitse Sport1. De Nederlandse trainer staat niet onwelwillend tegenover het aanbod. "Waarom niet", reageert hij.

Stevens moet wel even geduld hebben. Hij zou op zijn vroegst in 2018, na de algemene vergadering, kunnen toetreden. Stevens staat momenteel volop in de schijnwerpers bij Schalke. Op 21 mei, precies 21 jaar nadat hij de club naar de UEFA Cup leidde, krijgt hij een afscheidswedstrijd. De Limburger coacht een elftal genaamd 'Eurofighters and Friends'.

De naam van Stevens viel de voorbije dagen ook in Zeist. Hij zou in beeld komen als Henk ten Cate of Dick Advocaat niet als bondscoach aan de slag wilden. De keuze lijkt echter op laatstgenoemde te vallen.