'Prima gesprek met Ten Cate, maar ik ga niet in op zijn aanbod bij Oranje'

'Prima gesprek met Ten Cate, maar ik ga niet in op zijn aanbod bij Oranje'

26-04-2017 22:06
24

Fred Rutten heeft de kans gekregen om assistent-bondscoach van het Nederlands elftal te worden. Dat bevestigt de clubloze trainer, die belletjes kreeg van zowel Hans van Breukelen als Henk ten Cate.

Ten Cate nam contact op met Rutten, nadat Van Breukelen hem liet weten dat hij bondscoach van Oranje zou worden. De oud-trainer van onder meer FC Twente, Schalke 04, PSV en Feyenoord bedankte echter voor de eer. "Met Henk ten Cate heb ik een prima gesprek gehad en goed over voetbal kunnen praten", vertelt Rutten aan TC/Tubantia.

Wedden

Meer odds

"Toch heb ik besloten om het aanbod niet aan te nemen, aangezien ik in deze fase van mijn carrière als hoofdcoach werkzaam wil blijven. Bij welke bond of club, dat zal de toekomst uitwijzen."

Inmiddels is ook bekend dat Ten Cate geen bondscoach van het Nederlands elftal wordt. De trainer van Al Jazira zegde af, nadat bleek dat de keuze van Van Breukelen voor hem niet werd gedragen door de rest van de KNVB. Ook de beoogde bondscoach Dick Advocaat hoeft overigens niet aan te kloppen bij Rutten.