Heerenveen-akkoord de prullenbak in: 'Alleen spelers die hier echt willen spelen'

Heerenveen-akkoord de prullenbak in: 'Alleen spelers die hier echt willen spelen'

27-04-2017 07:15
13

Lucas Bijker en sc Heerenveen hadden al een akkoord over een contractverlenging liggen, maar besloten daar beide van af te zien. De 24-jarige linksback mikt op een buitenlands avontuur.

Bijker kon een verbintenis voor twee jaar met een optie voor nog een seizoen tekenen. "Ik wil alleen wel spelers bij de club die honderd procent voor Heerenveen willen spelen. Als die commitment er niet is, dan moet je daar goed over nadenken. En bij Lucas sluimerde er steeds iets", reageert technisch manager Gerry Hamstra in de Leeuwarder Courant.

Volgens Bijker waren de gesprekken positief, maar nu hij sinds kort een kleintje heeft acht hij de tijd rijp voor een nieuwe club. "Het aanbod van Heerenveen was hartstikke goed en daar sprak heel veel waardering uit. Maar ik ging voor mezelf wel nadenken: hoe sta ik er over twee of drie jaar voor? Dan denk je ook aan die kleine. Het is nu nog wel te overzien, als we verhuizen."

"Ik wil het avontuur aangaan en een andere beleving van voetbal meemaken", vervolgt Bijker, voor wie nog geen concrete belangstelling is. "Ik denk trouwens niet dat ik Heerenveen ben ontgroeid, want we spelen in het linkerrijtje en het is in Nederland gewoon een grote club."