'Vitesse heeft een vrije middag gehad tegen Feyenoord, ik vond het een schande'

'Vitesse heeft een vrije middag gehad tegen Feyenoord, ik vond het een schande'

27-04-2017 08:24
29

Kees 'Pier' Tol spreekt schande van het optreden van Vitesse tegen Feyenoord in de Eredivisie afgelopen weekend. De voormalig aanvaller won begin jaren tachtig de landstitel en tweemaal de KNVB Beker met AZ, zondag de opponent van de Arnhemmers.

Wie in De Kuip de dennenappel in ontvangst mag nemen, durft Tol niet te zeggen. Wel heeft de Volendammer een duidelijke voorkeur. "Bekerfinales zijn altijd onvoorspelbaar. Dat zag je aan ons in '81 (3-1 zege op Ajax), maar ook aan PEC Zwolle tegen Ajax (5-1) in 2014. Dat had geen mens kunnen voorspellen", zegt hij in De Telegraaf.

"Daar komt bij dat zowel AZ als Vitesse dit seizoen heel wisselvallig speelt. Ik durf er geen zinnig woord over te zeggen", vervolgt Tol. "Wel is het zo dat AZ afgelopen weekend tegen FC Twente flink wat inspanning heeft geleverd en Vitesse een vrije middag heeft gehad tegen Feyenoord. Ik vond het een schande dat ze geen enkele moeite deden om het Feyenoord lastig te maken. En ik kan me niet voorstellen dat dit een goede voorbereiding is op een bekerfinale."

Tol snapt weinig van de keuze van AZ-coach John van den Brom, die al een aantal weken geleden de opstelling voor de bekerfinale bekendmaakte. "Stel dat een van die basisspelers twee weken achter elkaar heel matig presteert en niet goed traint, moet je hem dan laten starten? Voor de wissels, onder wie Fred Friday, lijkt het me ook niet echt inspirerend."

No Poll