Luis Enrique looft topaankoop: 'Hij speelt op 30 procent, heeft enorm potentieel'

Luis Enrique looft topaankoop: 'Hij speelt op 30 procent, heeft enorm potentieel'

27-04-2017 09:23
13

André Gomes blonk woensdagavond eindelijk eens in positieve zin uit bij FC Barcelona. De 23-jarige Portugees scoorde twee keer tijdens de 7-1 zege op Osasuna. Trainer Luis Enrique was na afloop enthousiast over het optreden van Gomes.

"Afgezien van zijn twee goals, waarvan de eerste heel moeilijk was, heeft André een enorm potentieel", stelt Luis Enrique in Spaanse media. "Dat kan en zal ik duizend keer blijven herhalen, ook al krijgt hij heel veel kritiek. Hij kan op veel verschillende posities uit de voeten. Hij gebruikt pas dertig procent van zijn mogelijkheden. Stel je eens voor dat dat honderd procent wordt."

Toch ziet Enrique wel verbeterpunten voor de middenvelder. "Hij moet zijn emoties leren beheersen, maar hij zit bij de beste club om dat te doen. Hij is veeleisend, heel verantwoordelijk en heeft veel kwaliteit. Hij heeft op een nieuwe positie gespeeld, aan de zijkant, kwam tweemaal in het strafschopgebied en scoorde beide keren."

Gomes kwam afgelopen zomer voor 35 miljoen euro over van Valencia. Met 3 goals in 26 optredens in de Primera Division kan hij nog niet aan de verwachtingen voldoen.