Seuntjens: Mensen die zeggen dat hij mislukt is in het buitenland praten onzin

Seuntjens: "Mensen die zeggen dat hij mislukt is in het buitenland praten onzin"

27-04-2017 10:32
4

Adnane Tighadouini (Vitesse) en Mats Seuntjens (AZ) werden bij NAC Breda vrienden voor het leven. Zondag staan de twee tegenover elkaar in de bekerfinale.

De vriendschap ontstond in het laatste Eredivisie-jaar van NAC (2014/2015). "Mats is een top gozer, hij zit voor altijd in mijn hart", zegt Tighadouini in BN/DeStem. "Hoe hij omgaat met zijn kinderen, met zijn vrouw: een echte familieman."

Als het aan de Vitesse-aanvaller ligt, komen de twee elkaar bij een andere club weer eens tegen. "Maar hij is ook een jongen die mij vertrouwen geeft door de dingen die hij tegen me zegt. Wij voelen elkaar aan, binnen en buiten het veld. Ooit hoop ik weer met hem samen te spelen, want hij is niet alleen een goed mens, hij is ook een geniale voetballer."

Het duo heeft nog steeds veel contact. Seuntjens: "Mensen die zeggen dat hij mislukt is in het buitenland praten onzin. Bij Malaga heeft hij veel gespeeld tot de winterstop, in Turkije heeft hij daarna geen eerlijke kans gehad. Bij Vitesse laat hij zien dat hij volwassen is geworden. Sterker en fitter, iemand die negentig minuten blijft gaan en in de laatste minuten een actie te maken."