Vitessenaar erkent: 'Wij waren misschien al te veel met ons hoofd bij de finale'

Vitessenaar erkent: 'Wij waren misschien al te veel met ons hoofd bij de finale'

27-04-2017 21:34
23

Alexander Büttner keerde afgelopen winterstop terug bij Vitesse, de club waar hij zijn absolute doorbraak beleefde en uiteindelijk een miljoenentransfer naar Manchester United afdwong. De linksback hoopt komend weekend de KNVB Beker te bemachtigen met zijn werkgever.

"Het voelde snel vertrouwd om terug te zijn bij Vitesse", vertelt Büttner in gesprek met ELF Voetbal Magazine. "Ik ken nog veel mensen van voor mijn transfer naar Manchester United. Er zijn wel wat nieuwe gezichten. We hebben een leuke, gezellige, maar ook een kwalitatief sterke selectie. We staan niet voor niets in de bekerfinale, onder meer door Feyenoord te hebben verslagen. Dan moet je toch wel wat in je mars hebben."

Afgelopen weekend maakte Vitesse juist tegen datzelfde Feyenoord een slechte beurt (0-2). "Wij waren misschien al te veel met ons hoofd bij de finale tegen AZ. Het was niet best wat we lieten zien tegen Feyenoord, maar de finale is een wedstrijd op zich. We gaan er nu alles aan doen om die beker te winnen. Het is de wedstrijd van het jaar."