Blind houdt ook na rode kaart Fellaini stand tegen Manchester City

Blind houdt ook na rode kaart Fellaini stand tegen Manchester City

27-04-2017 22:56
29

Manchester City is er niet in geslaagd om zich in de derby van Manchester te ontdoen van aartsrivaal Manchester United. De ploeg van trainer Josep Guardiola had de beste mogelijkheden in het Etihad Stadium, maar beet zich stuk.

City ging in eigen stadion furieus van start tegen de ploeg van trainer José Mourinho, waar Daley Blind een basisplaats had. Sergio Agüero raakte al na tien minuten de buitenkant van de paal. Halverwege de eerste helft liet ook United zich voor het eerst zien, toen City-doelman Claudio Bravo ternauwernood een voorzet van Anthony Martial kon onderscheppen. Daarna was het echter City dat het meest aanspraak maakte op een doelpunt.

Mourinho had zijn defensie echter uitstekend geposteerd, waardoor City er amper in slaagde om echt gevaarlijk te worden. Dat spelbeeld veranderde ook in de tweede helft niet. Heel even dacht City op voorsprong te komen, toen Nicolás Otamendi kon inkoppen bij een hoekschop van Leroy Sané, maar zijn inzet via het hoofd van Eric Bailly over zeilde. In de slotfase moest United met tien man verder, nadat Marouane Fellaini de rode kaart ontving na een kopstoot.

United hield echter ook met tien man stand, waardoor City terrein verliest op de top-drie van Engeland. Liverpool, dat derde staat, heeft een punt meer dan de ploeg van Guardiola. Nummer vijf United volgt City op een punt.