Update: PSV bevestigt benoeming: 'Enorme eer dat ze me hebben teruggevraagd'

Update: PSV bevestigt benoeming: 'Enorme eer dat ze me hebben teruggevraagd'

28-04-2017 09:05
29

PSV heeft een opvolger gevonden voor de naar de KNVB vertrokken Hans van Breukelen. Frank Arnesen keert terug bij de club en treedt toe tot de raad van commissarissen van PSV met als 'portefeuille' voetbalzaken.

Dat meldt De Telegraaf. Daar heeft PSV een akkoord over bereikt met de Deen. De verwachting is dat de Eindhovenaren de benoeming van Arnesen snel bekend gaan maken. Met Arnesen heeft PSV 'een hoogwaardige' opvolger voor Van Breukelen gevonden, die bij de KNVB nu technisch directeur is. De Deen was bij de club onder andere al in dienst als technisch manager. Diezelfde functie vervulde hij bij Tottenham Hotspur, Chelsea, Hamburger SV, Metalist Charkov en PAOK Saloniki.

De zestigjarige Arnesen voelde er niets meer voor om in het clubvoetbal of bij een bond aan de slag te gaan en stond daarom open voor een rentree bij PSV. Met de benoeming van Arnesen is de raad van commissarissen weer compleet. Deze staat onder leiding van Jan Albers (CEO Koninklijke Ten Cate), Ton van Veen (CFO Jumbo Supermarkten), Robert van der Wallen (voormalig CEO BrandLoyalty) en Bert van Els (CEO Heijman NV).

Update 09.03: PSV heeft het Arnesen-nieuws op de clubsite bevestigd. "Ik vind het een enorme eer dat PSV mij in deze functie heeft teruggevraagd en kijk er naar uit om op de achtergrond de club van dienst te kunnen zijn", laat de Deen weten.