Zorgen om Odegaard: Je kan zeggen dat hij twee stappen achteruit heeft gezet

Zorgen om Odegaard: "Je kan zeggen dat hij twee stappen achteruit heeft gezet"

28-04-2017 10:16
30

De Noorse Bayern München-scout Björn Andersson maakt zich zorgen over de ontwikkeling van zijn landgenoot Martin Odegaard. De achttienjarige middenvelder vertrok ooit als supertalent naar Real Madrid, maar is inmiddels bankzitter bij sc Heerenveen.

Odegaard kon in 2015 naar Bayern München, zo vertelt Andersson. De Noorse scout stelde echter vast dat de destijds zestienjarige Odegaard nog niet klaar was voor die overstap. "Ik heb hem toen verteld dat hij beter nog even bij Stromsgodset kon blijven", aldus Andersson tegen Fotbollskanalen. Enkele weken later tekende het supertalent echter bij Real Madrid.

Wedden

Meer odds

Achteraf gezien heeft die stap volgens Andersson niet goed uitgepakt. "Je kan zeggen dat hij twee stappen achteruit heeft gezet. Dat hij niet aan spelen toekomt, is zorgelijk. Kijk maar naar Kai Havertz van Bayer Leverkusen: die is een jaar jonger en speelt elke week in de Bundesliga. Het is nog niet te laat voor Martin, maar hij moet wel ergens een nieuwe start maken. Aan zijn kwaliteiten zal het niet liggen, maar hij zal zich fysiek echt moeten ontwikkelen."