'Aan het einde van het seizoen zeg ik: jij moet echt in Nederland blijven'

'Aan het einde van het seizoen zeg ik: jij moet echt in Nederland blijven'

28-04-2017 15:23
6

Een aantal spelers van Vitesse wilde uitleg van Henk Fraser toen hij in januari aangaf dat er te weinig voetballers zijn die leven voor hun sport. De trainer van de Arnhemmers noemde het de 'Generatie Zacht'.

"Deze generatie wil meer voor minder", zei Fraser toen tegen Voetbal International. "Ze willen een grotere club, meer geld, meer status en meer respect, maar er minder voor doen, zo lijkt het wel."

In gesprek met de Volkskrant onthult Fraser dat hij het een en ander uit moest leggen aan zijn spelers. "Ik gun ze als geen ander het geld dat ze verdienen. Zij geven de sport een gezicht. Maar ze hebben ook verantwoordelijkheden. We zijn soms doorgeslagen van uitleggen naar pamperen."

"Als voetballer moet je topfit zijn, wil je kwaliteiten tot wasdom laten komen", gaat Fraser verder. "We hebben nog steeds te veel spelers, ook in mijn groep, die loeren op één moment. Dan moeten ze lekker in Nederland blijven. Wij hebben jongens die dromen over Chelsea."

"Heb je het tempoverschil gezien tussen de Engelse en de Nederlandse competitie? Ik ga aan het einde van het seizoen tegen sommigen zeggen: jij moet echt in Nederland blijven", aldus de Vitesse-coach.