In het kort: Juventus morst in slotfase, Schalke snel klaar met Leverkusen

In het kort: Juventus morst in slotfase, Schalke snel klaar met Leverkusen

28-04-2017 22:58
4

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Juventus lijdt puntenverlies
Koploper Juventus heeft op bezoek bij nummer vijf Atalanta Bergamo genoegen moeten nemen met een puntendeling. Leonardo Spinazzola (eigen doelpunt) en Dani Alves poetsten de openingsgoal van Andrea Conti weg en leken Juventus een zege te bezorgen, maar Remo Freuler besliste een minuut voor tijd anders (2-2). Bij Atalanta speelde Hans Hateboer (voormalig FC Groningen) negentig minuten mee.

Schalke veel te sterk voor Leverkusen
Schalke 04 heeft het zwalkende Bayer Leverkusen een nieuwe domper bezorgd. Binnen een tijdsbestek van zeventien minuten wisten de bezoekers uit Gelsenkirchen driemaal te scoren via Guido Burgstaller, Benedikt Höwedes en Alessandro Schöpf. Burgstaller zorgde kort na rust met een volley voor 0-4, waarna Stefan Kiessling nog de eer redde namens Leverkusen. Klaas-Jan Huntelaar bleef op de bank bij Schalke, dat achtste staat. Leverkusen is twaalfde, slechts vier punten verwijderd van de degradatiestreep.


Geen Memphis bij Lyon
Olympique Lyon kan vrijdagavond in het uitduel bij Angers geen beroep doen op Memphis Depay. De Oranje-international kampt met een enkelblessure en is om die reden niet inzetbaar voor de nummer vier van Frankrijk en tevens Europa League-opponent van Ajax.

Bartra hervat training na aanslag

Marc Bartra heeft de training bij Borussia Dortmund hervat. Hij betrad vrijdag het veld met de fitnesstrainer en bescherming om zijn rechterarm. De verdediger was ruim twee weken geleden het grootste slachtoffer bij de aanslag op de spelersbus. Bartra brak zijn hand en moest onder het mes.

Willem II wint besloten oefenduel
Willem II heeft vrijdag een oefenwedstrijd achter gesloten deuren. De Tilburgers wonnen met 2-1 van het Belgische Westerlo. Feyenoord-huurling Jari Schuurman en Fran Sol maakten beide Willem II-doelpunten. Robin Henkes scoorde voor Westerlo.

Manchester City vreest voor Bravo
Manchester City denkt doelman Claudio Bravo meerdere weken kwijt te zijn. De Chileen viel donderdag uit in de derby tegen Manchester United (0-0). Bravo werd met een brancard van het veld gedragen.