Lyon herovert vierde plaats en lijkt klaar voor kraker tegen Ajax

28-04-2017 22:46
10

Olympique Lyon heeft een goede generale afgewerkt voor de Europa League-wedstrijd tegen Ajax, die woensdag op het programma staat in de Amsterdam Arena. De ploeg van trainer Bruno Genesio won vrijdagavond bij Angers (1-2).

Lyon trad tegen Angers aan zonder Alexandre Lacazette. De spits en tevens grote ster van de ploeg kampt met hamstringklachten en wordt klaargestoomd voor de eerste halve finale tegen Ajax. Het is echter nog onduidelijk of Lacazette mee kan doen in Amsterdam. Zonder de spits kwam Lyon na zeventien minuten op voorsprong door een doelpunt van Mathieu Valbuena. Toen Nabil Fekir kort voor rust de marge verdubbelde, leek het duel beslist.

De bezoekers kwamen er in de tweede helft echter al snel achter dat het nog geen gas terug kon nemen om zodoende krachten te sparen voor het duel met Ajax. Cheikh N'Doye deed na vier minuten namelijk wat terug namens Angers, dat een kwartier voor tijd met tien man kwam te staan na een rode kaart van Mateo Pavlovic. Lyon trok de overwinning over de streep en neemt, met nog vier duels te gaan, de vierde plaats over van Girondins Bordeaux.