'Begeerde Oranje-verdediger zet zinnen op samenwerking met Guardiola'

'Begeerde Oranje-verdediger zet zinnen op samenwerking met Guardiola'

29-04-2017 07:31
10

Virgil van Dijk wil dolgraag samenwerken met Pep Guardiola en dus heeft de gewilde verdediger van Southampton een voorkeur voor een transfer naar Manchester City. The Manchester Evening News dat dit weekend. Ook Chelsea, Everton en Liverpool willen Van Dijk (25) dolgraag inlijven. 

Engelse media schrijven al maandenlang over een aanstaande megatransfer van Van Dijk naar een club uit de top van de Premier League. Hoewel de Oranje-international al sinds februari uit de roulatie is met een enkelblessure, lijkt een vertrek bij Southampton onvermijdelijk. Met name Liverpool en Manchester City willen ver gaan voor hem. 

Een vertrek naar Manchester lijkt in de maak, want Van Dijk zou zijn zinnen hebben gezet op een samenwerking met Guardiola. De Spaanse manager heeft een budget van zo'n 200 miljoen euro tot zijn beschikking in de zomer. Guardiola is erg ontevreden over zijn defensie. De komst van een topverdediger is een must. Ook Leonardo Bonucci (Juventus) staat op het lijstje van Guardiola.

Van Dijk heeft bij Southampton nog een contract tot de zomer van 2022. The Saints betaalden in 2015 een slordige vijftien miljoen euro voor hem aan Celtic. Nu wordt zijn waarde geschat op minimaal vijftig miljoen euro.