Van Wolfswinkel: 'Volgend jaar maar, zeiden ze. Dat is hier wel anders'

Van Wolfswinkel: 'Volgend jaar maar, zeiden ze. Dat is hier wel anders'

29-04-2017 07:38
13

Ricky van Wolfswinkel weet dat de belangen enorm zijn bij Vitesse, maar gespannen is hij niet voor de KNVB Bekerfinale tegen AZ. De spits van de Arnhemmers vertelt in De Gelderlander uit te kijken naar het duel van zondag.

"Dit is een heel grote wedstrijd voor Vitesse. Van historische waarde. Maar ik word daar niet nerveus of gespannen van. Finales en topwedstrijden zijn juist mooi", zegt Van Wolfswinkel, die met Sporting Portugal een keer de berkefinale verloor van Academica. "Maar dat hakte er daar niet zo in. Sporting had een abonnement op Europees voetbal en won de finale al zo vaak. Dan volgend jaar maar weer, zeiden ze. Dat is bij Vitesse wel anders."

Van Wolfswinkel hoopt zijn ploeg niet alleen met doelpunten te helpen. Dit seizoen bewees hij, naast zijn achttien doelpunten, nog veel meer te kunnen bijdragen. "Ik zit elke wedstrijd boven de tien kilometer. Als spits is dat heel erg veel", aldus de aanvaller, die erkent dat de meeste spitsen egocentrisch zijn.

"Die stoppen het liefste alleen energie in acties die rendement opleveren. Maar ik zit anders in elkaar. Ik maak ook domme meters. En als dat straks helpt in de finale, heb ik er geen enkel probleem mee. Ik wil niet toekijken, ik wil het team ook bijstaan."