Ten Cate legt schadeclaim neer: 'Daarvoor heb ik hen aansprakelijk gesteld'

Ten Cate legt schadeclaim neer: 'Daarvoor heb ik hen aansprakelijk gesteld'

29-04-2017 12:59
15

Henk ten Cate heeft een schadeclaim neergelegd bij Tinker Travel. De Amsterdammer is mede-eigenaar van het taxibedrijf en verdenkt het bestuur van fraude.

Eerder deze week kwam het bericht naar buiten dat een deel van de aandeelhouders een juridische procedure aan het opstarten is om Ten Cate persoonlijk aansprakelijk te stellen voor geleden schade. De trainer zou bewust hebben aangestuurd op een faillissement van het bedrijf.

"Ik lees de berichten, maar er is hier geen claim neergelegd", zegt Ten Cate's advocaat in De Telegraaf. "Wat ik wel weet is dat men mijn cliënt niet volledig heeft geïnformeerd toen hij twee maanden geleden een miljoen euro in het bedrijf investeerde. Daarvoor heb ik hen namens mijn cliënt aansprakelijk gesteld."

Tinker Travels advocaat zegt begrepen te hebben dat Ten Cate het bestuur van het Amsterdamse bedrijf in strijd met de regels opzij heeft geschoven. "Ik ben hiervan pas één dag op de hoogte en bevind mij momenteel in het buitenland. Volgende week ga ik er eens goed voor zitten", reageert raadsman Oscar Hammerstein.

Ten Cate was in de race om bondscoach te worden van Oranje, maar zag daar begin deze week vanaf. Beide zaken hebben volgens hem niets met elkaar te maken. Dat wordt afgedaan als 'grote onzin'.

Lees ook: Juridisch onderzoek naar Ten Cate: 'Schandelijk, ik ben een miljoen kwijtgeraakt'