Bruggink schrijft Feyenoorder af: 'Te weinig kwaliteit'

Bruggink schrijft Feyenoorder af: 'Te weinig kwaliteit'

29-04-2017 16:22
17

Feyenoord moet zich in de zomer op zeker drie posities versterken, vindt Arnold Bruggink. In de ogen van de Voetbal International-columnist moeten er sowieso een linksback, een vleugelaanvaller en een extra spits worden aangetrokken door technisch directeur Martin van Geel. 

'Kijkend naar het nieuwe seizoen en de extra belasting van de Champions League moet Feyenoord sowieso de kwaliteit verbreden. In het ideale Feyenoord verwacht ik dat Terence Kongolo uiteindelijk de linker centrale verdediger wordt. Als hij en Rick Karsdorp beiden niet meededen, zag je direct dat Feyenoord achterin snelheid tekortkwam', aldus Bruggink. 

'Op de linksbackpositie moet Feyenoord dus een alternatief zoeken, zoals dat ook geldt voor de beide vleugelaanvallers. Eljero Elia is blessuregevoelig en Steven Berghuis is gehuurd. Met het salaris dat hij in Engeland verdient, wordt het een lastig verhaal om hem opnieuw te huren', vervolgt hij. 

'Daarnaast moet de club absoluut een spits aantrekken. Met zijn manier van voetballen en de wil om arbeid te leveren past Nicolai Jörgensen perfect bij Feyenoord. Maar daarachter is er met Michiel Kramer (foto) te weinig kwaliteit.'