City-verdediger voelt einde naderen: 'Hij is de toekomst, niet Vincent Kompany'

City-verdediger voelt einde naderen: 'Hij is de toekomst, niet Vincent Kompany'

29-04-2017 19:45
5

Het blijft wachten op de terugkeer van Vincent Kompany bij de Belgische nationale ploeg. De 31-jarige verdediger miste het EK door blessures, maar hoopt er op het WK in Rusland weer bij te zijn. Dat is waarschijnlijk zijn laatste kunstje.

Bij een nieuw toernooi, het EK in 2020 zou Kompany namelijk 34 zijn. Hij beseft dat dat mogelijk te oud is. "Ik kijk vandaag nog meer uit naar wedstrijden dan vroeger. Zelfs uit trainingen haal ik enorm veel plezier. Veel zal afhangen van het WK in Rusland. Voor deze generatie is het niet de laatste kans, maar voor mij wel", zegt hij in het programma Hoogvliegers.

Kompany hoopt dat er snel een nieuwe leider komt bij de Rode Duivels. "Ik heb niet liever dan dat jongens als Eden Hazard, Jan Vertonghen of Axel Witsel opstaan en het overnemen. Ik hang niet vast aan het feit dat ik de leider of de kapitein moet zijn. Mensen aanschouwen me zo binnen de ploeg, maar ik vraag er niet om", klinkt het.

Volgens de verdediger van Manchester City kan Hazard het stokje overnemen. "Hazard heeft een goede evolutie doorgemaakt bij de Rode Duivels en dat moet gesteund worden. Want hij is de toekomst, niet Vincent Kompany", besluit de verdediger.