'Premier League-clubs overwegen bod op aanvaller van AZ van 10,5 miljoen'

'Premier League-clubs overwegen bod op aanvaller van AZ van 10,5 miljoen'

30-04-2017 07:10
29

Alireza Jahanbakhsh staat mogelijk voor een zomers vertrek bij AZ. De 23-jarige Iraniër mag zich in de belangstelling verheugen van drie clubs uit de Premier League, schrijft The Daily Mail.

Watford, Bournemouth en Burnley hebben interesse in Jahanbakhsh, die volgens de Engelse boulevardkrant wordt getaxeerd op ruim 10,5 miljoen euro. De clubs houden de vleugelspeler de komende weken nauwlettend in de gaten en beslissen daarna of ze daadwerkelijk een bod uitbrengen. 

Jahanbakhsh speelt sinds de zomer van 2015 voor AZ, dat hem overnam van NEC. In zijn eerste seizoen in Alkmaar was hij goed voor drie goals in 23 Eredivisie-optredens. Deze jaargang staat de teller op acht treffers in 27 duels. Daarnaast was de Iraans international nog eens goed voor acht assists. Zijn contract loopt nog door tot medio 2020.

Of de interesse van Watford verband houdt met de toekomst van Steven Berghuis bij de club, is niet bekend. Jahanbakhsh speelt zondagavond de bekerfinale met AZ. Het duel met Vitesse begint om 18.00 uur in De Kuip.