Mourinho ziet Nederlander weer staan: 'Ik doe wat de manager van mij vraagt'

Mourinho ziet Nederlander weer staan: 'Ik doe wat de manager van mij vraagt'

30-04-2017 08:09
17

Daley Blind is weer helemaal in beeld bij Manchester United-manager José Mourinho. Na een periode waarin de Nederlander vooral bankzitter was, vormt hij de laatste wedstrijden een verdedigingsduo met Eric Bailly.

"Ik denk dat dat goed uitpakt, ondanks de taalbarrière", zegt Blind over die samenwerking bij MUTV. "We doen het goed en we begrijpen elkaar. Niet alleen wij, maar ook als ik met één van de andere centrale verdedigers speel. Het hele team weet wat het moet doen en dat zie je terug in het weinige aantal tegengoals dat we dit jaar krijgen."

Met zijn veelzijdigheid is Blind belangrijk voor United. Hij speelde dit seizoen ook al op het middenveld en als linksback. Door de blessure van Marcos Rojo staat de oud-Ajacied nu weer in het centrum van de verdediging. "Ik ben blij met mijn prestaties en wil zo doorgaan. Ik ben er altijd klaar voor als de manager het mij vraagt."

"Ik ben klaar om op het middenveld te spelen, maar ik voel mij ook centraal achterin goed. Ik doe wat de manager van mij vraagt", besluit Blind.