Onvrede bij 'architect van Feyenoord': Ik word niet eens genoemd

Onvrede bij 'architect van Feyenoord': "Ik word niet eens genoemd"

30-04-2017 16:38
5

Rob Baan werd gezien als de architect van het Feyenoord-elftal dat in 1999 kampioen werd, maar hij vindt dat hij daarvoor tegenwoordig meer credits verdient. Dat zegt de voormalig technisch directeur naar aanleiding van de documentaire 'De Coolsingel liep vol', waarin Baan niet werd genoemd.

"Leo Beenhakker en Jorien van den Herik (die toen trainer en voorzitter van Feyenoord waren, red.) komen uitgebreid aan het woord, maar ik word niet eens genoemd. Dat steekt wel. Ik werd genoemd als de architect van het succes. Dan verwacht je dat je na zoveel jaren een keer genoemd wordt. Dat ze me niet interviewen is tot daar aan toe, maar dat je helemaal niet genoemd wordt vind ik een miskleun in zo'n belangrijke documentaire", zegt Baan, inmiddels 74 jaar, in gesprek met RTV Rijnmond

Baan had daar naar eigen zeggen meer aan kunnen doen. "Daar ben ik gedeeltelijk zelf schuldig aan. Ik heb zoals Beenhakker niet altijd een uitspraak die de kop van de krant vormt. Maar als het nodig was, kon ik mijn woordje doen. Voor de rest heb ik het niet gezocht."