'Barcelona dirigeert drie spelers naar uitgang, deze week opvolger Enrique'

'Barcelona dirigeert drie spelers naar uitgang, deze week opvolger Enrique'

01-05-2017 13:54
12

FC Barcelona staat voor een uittocht van overbodige spelers. Arda Turan, Jeremy Mathieu én Jordi Alba staan op de nominatie om Camp Nou na dit seizoen te verlaten.

Dat meldt het Spaanse AS maandag. Barcelona wil zich in de zomer versterken met onder meer Marco Verratti (Paris Saint-Germain), Philippe Coutinho (Liverpool) en Hector Bellerin (Arsenal), maar zal éérst spelers moeten verkopen. In de huidige selectie zitten er in elk geval drie op de Catalaanse wip.

Turan en Mathieu staan bovenaan de 'exit list' van Barcelona, dat ook bereid is mee te werken aan een vertrek van Alba. De linksback is zijn basisplaats kwijtgeraakt, omdat trainer Luis Enrique regelmatig voor een andere formatie kiest. Alba wordt gelinkt aan Paris Saint-Germain.

Nieuwe trainer
El Mundo Deportivo meldt maandag dat Barcelona deze week de opvolger van Enrique gaat presenteren. Grootste kanshebber is Ernesto Valverde, trainer van Athletic Bilbao. Enrique kondigde eerder dit jaar aan dat hij bezig is aan zijn laatste seizoen in Camp Nou.