'Als een Turkse ploeg mee kan, dan denk ik dat Ajax het ook moet kunnen'

'Als een Turkse ploeg mee kan, dan denk ik dat Ajax het ook moet kunnen'

02-05-2017 11:10
13

Ajax heeft een redelijke kans om ten koste van Olympique Lyon de finale van de Europa League te bereiken. Dat zegt oud-speler Tomás Galásek in gesprek met Ajax Showtime. 

De Tsjech, die tussen 2000 en 2006 voor Ajax speelde, schat de winkansen van zijn oude club in op 'fifty-fifty'. "Lyon is een voetbaltechnische ploeg en dat maakt het voor Ajax misschien makkelijker. Al is Lyon misschien wat slimmer en meer ervaren."

"Tegen Besiktas heb ik Lyon zien spelen, toen waren ze gelijkwaardig. Maar als een Turkse ploeg mee kan, dan denk ik dat Ajax het ook moet kunnen. Besiktas heeft het in Frankrijk eigenlijk laten liggen door met 2-1 te verliezen door een blunder van de keeper", vervolgt hij.

Galásek vindt dat Ajax dit seizoen steeds beter is gaan spelen. "Ze zijn heel goed en constant geworden. En als je van buiten kijkt, zie je toch weer dat er zeventienjarige spelers mee kunnen doen, dat is onwaarschijnlijk. Dan doen ze wat goed. Voorin vind ik dat Ajax goede spelers heeft en met Schöne hebben ze een speler met ervaring. Hij is een belangrijke speler die leiding kan geven."

Woensdagavond staat de eerste ontmoeting tussen Ajax en Lyon op het programma. De wedstrijd begint om 18.45 uur.