Gunstig nieuws voor Ajax: Ja, hij heeft voor het eerst weer meegetraind

Gunstig nieuws voor Ajax: "Ja, hij heeft voor het eerst weer meegetraind"

02-05-2017 15:00
10

De kans is groot dat Peter Bosz tegen Olympique Lyon een beroep kan doen op Bertrand Traoré. De Burkinese aanvaller trainde maandag mee met de Ajax-selectie.

Traoré kampte afgelopen week met een blessure, maar lijkt nét op tijd hersteld voor de eerste ontmoeting met Olympique Lyon in de halve finale van de Europa League. Op de vraag of de aanvaller fit is, antwoordt Bosz tijdens de persconferentie bevestigend: "Ja, hij heeft gisteren voor het eerst weer meegetraind. Hopelijk is de reactie goed. Of hij dan gaat spelen? Dat ga je morgen zien. Ik heb al twee namen verklapt!"

Bij Lyon staat achter de naam van topschutter Alexandre Lacazette een vraagteken. Hij is meegereisd naar Amsterdam, maar het is de vraag of hij tegen Ajax ook in de basis staat. Bosz wacht het rustig af. "Ik ga me daar niet druk over maken. We zien het morgen wel. De ploeg is voorbereid als hij meedoet en ook als hij niet meedoet. Jij weet het niet, ik weet het niet. Waarom zou ik me er dan druk over maken? Dat doe ik wel over andere dingen."