Lyon-middenvelder kent slechts één Ajax-speler: 'De anderen ken ik niet echt'

Lyon-middenvelder kent slechts één Ajax-speler: 'De anderen ken ik niet echt'

03-05-2017 07:04
21

Olympique Lyonnais is woensdagavond de favoriet in de eerste halve finale van de Europa League tegen Ajax. Mathieu Valbuena erkent dat hij slechts één speler van de Amsterdammers kent.

"Ik ken van Ajax alleen Davy Klaassen", zegt de middenvelder tegen de NOS. "Klaassen is een beetje een mentor voor alle jonge spelers. Ze hebben veel jonge jongens, maar dat hoort bij de cultuur van Ajax. Maar andere spelers ken ik niet echt. Ze zijn in alle linies sterk, geloof ik. Je haalt niet zomaar de halve finale van de Europa League."

Trainer Bruno Genesio blijkt iets beter op de hoogte. "We kennen de namen: Traoré, Dolberg, Younes, Ziyech, Schöne. Ze zijn met veel. De ploeg is heel compleet, heel goed. We hebben Ajax goed geanalyseerd. Ze hebben dan wel jonge spelers die onbekend zijn voor de buitenstaander, maar ze zijn goed."

Lyon kan in de Arena niet beschikken over sterspeler Alexandre Lacazette, die desondanks meereisde naar Nederland. "Hij is mee voor zichzelf en voor de groep. Dat leek me het beste. Met Alex erbij is de ploeg nog beter."