'Bosz legt laatste puzzelstukjes en wijst rechtsbuiten aan voor duel met Lyon'

'Bosz legt laatste puzzelstukjes en wijst rechtsbuiten aan voor duel met Lyon'

03-05-2017 07:36
31

Peter Bosz lijkt ook de laatste puzzelstukjes te hebben gelegd voor het duel met Olympique Lyon in de halve finale van de Europa League. Volgens De Telegraaf start Bertrand Traoré als rechtsbuiten.

De aanvaller uit Burkina Faso liep tegen PSV een blessure op, maar is net op tijd hersteld. Hij krijgt de voorkeur boven Justin Kluivert en David Neres. Amin Younes is de linksbuiten, terwijl Kasper Dolberg in de spits staat. Ook het middenveld kent geen verrassingen. Lasse Schöne, Davy Klaassen en Hakim Ziyech genieten het vertrouwen.

Donny van de Beek, die in de kwartfinale een sterke indruk maakte tegen Schalke 04, moet daardoor genoegen nemen met een plekje op de bank. Bosz gaf tijdens de persconferentie van dinsdag al prijs hoe hij de schorsingen van Joël Veltman en Nick Viergever en de blessure van Daley Sinkgraven opvangt. Zij worden vervangen door Kenny Tete en Jaïro Riedewald.

Vermoedelijke opstelling Ajax volgens De Telegraaf: Onana; Tete, Sanchez, De Ligt, Riedewald; Klaassen, Schöne, Ziyech; Traoré, Dolberg, Younes.