'Hoop Heitinga wakkert aan ondanks tevergeefs bezoek aan Zeist met Van der Sar'

'Hoop Heitinga wakkert aan ondanks tevergeefs bezoek aan Zeist met Van der Sar'

03-05-2017 08:34
14

John Heitinga hoopt dat de toelatingscommissie van de cursus Coach Betaald Voetbal ook voor hem nog een plekje inruimt deze zomer. De 85-voudig international zag dat Danny Buijs met succes een verzoek deed om zijn afwijzing te heroverwegen.

Bij Ajax is al een hele route uitgestippeld voor Heitinga, maar de huidig assistent van de beloften zag dat worden gedwarsboomd door de KNVB. Hij werd niet toegelaten tot de versnelde cursus, die is bedoelt voor spelers die veel hebben betekend voor het Nederlandse voetbal.

Heitinga is onlangs zelfs met Ajax-directeur Edwin van der Sar naar Zeist gereden om een gesprek te voeren over de toelating tot de opleiding voor het hoogste trainersdiploma (internationaal UEFA Pro License). Ook dat mocht evenwel niet baten. Zijn enorme staat van dienst was voor de bond geen reden om hem naast een groep voornamelijk amateurtrainers in de schoolbanken te zetten.

Buijs werd na een eerdere afwijzing alsnog toegelaten. De toelatingscommissie was van mening dat de oud-Feyenoorder op basis van zijn trainerservaring niet kon worden toegelaten, maar telde de periode dat Buijs zonder het juiste diploma als trainer actief was bij Kozakken Boys niet mee. Na een verzoek om hier opnieuw naar te kijken, kreeg hij dinsdag goed nieuws.