Dit was de ochtend: Tete wil transfer afdwingen, 'PSV laat half basiselftal gaan'

Dit was de ochtend: Tete wil transfer afdwingen, 'PSV laat half basiselftal gaan'

03-05-2017 12:00
1

In de rubriek 'Dit was de ochtend' vat VoetbalPrimeur elke dag de belangrijkste nieuwtjes van de dag tot de middag samen. Je ziet zo snel welke verhalen er momenteel hot zijn in binnen- en buitenland.

Tete wil zichzelf in de etalage zetten
Ajax-back Kenny Tete, die al langere tijd ontevreden is over zijn reserverol, hoopt zich woensdagavond tegen Olympique Lyon in de kijker te spelen. "Het belang van Ajax staat voorop, maar Lyon-thuis is voor mij ook een mooie kans om me aan Europa te tonen." (De Telegraaf)

'Bosz wijst rechtsbuiten aan'
Ajax-trainer Peter Bosz lijkt zijn opstelling voor de wedstrijd tegen Lyon rond te hebben. Bertrand Traoré, die tegen PSV geblesseerd raakte, krijgt op de rechterflank waarschijnlijk de voorkeur boven Justin Kluivert en David Neres. (De Telegraaf)

'PSV laat zes basiskrachten vertrekken'
PSV gaat met een gerenoveerde vernieuwde spelersgroep het nieuwe seizoen in. Liefst zes basisspelers staan op de nominatie om te vertrekken uit het Philips Stadion. De technische staf lijkt intact te blijven. (Eindhovens Dagblad)

'Vilhena tekent snel bij'
Feyenoord-middenvelder Tonny Vilhena gaat zijn tot medio 2018 doorlopende contract op korte termijn verlengen. De 22-jarige linkspoot kan op veel buitenalndse belangstelling rekenen, maar heeft laten weten liever met Feyenoord de Champions League in te gaan. (Voetbal International)

De Boer kraakt KNVB-beleid
Columnist Ronald de Boer heeft de KNVB met de grond gelijkt gemaakt. Met name de aanstelling van Dick Advocaat als bondscoach kan op weinig begrip rekenen bij De Boer. 'Ik vind het echt ongelooflijk dat de KNVB bij Dick Advocaat is uitgekomen als nieuwe bondscoach. Hoe haal je het in je hoofd?!' (Voetbal International)