'Het was een frustrerende avond, het team liet onze doelman in de steek'

'Het was een frustrerende avond, het team liet onze doelman in de steek'

03-05-2017 22:03
14

De teleurstelling in het kamp van Olympique Lyon is groot na de 4-1 nederlaag tegen Ajax in de halve finale van de Europa League. Trainer Bruno Genesio ziet desondanks nog kansen voor zijn ploeg.

"Het is een grote teleurstelling", steekt Genesio van wal tegen onder meer L'Equipe. "We kwamen hier met grote ambities en veel hoop. Maar er is ook het verlangen om dit recht te zetten in de return. We moeten erin geloven. Er zijn wel gekkere dingen gebeurd", doelt hij op de inhaalrace van FC Barcelona tegen Paris Saint-Germain eerder dit seizoen in de Champions League.

Toch is de klap hard aangekomen, erkent Genesio. Ajax kwam tot liefst zestien doelpogingen in de Arena. "Dat komt door de kwaliteit van de tegenstander, het is een heel snel en technisch team. En wij moesten na de 3-0 risico nemen. Daardoor gaven we meer ruimte weg en kregen onze verdedigers het moeilijk. We hadden ook met 5-1 of zelfs 6-1 kunnen verliezen."

"Het is heel erg. Onze doelman krijgt vier tegengoals, terwijl hij meerdere beslissende reddingen had", vervolgt Genesio. "Het is een frustrerende avond, het team liet hem in de steek. Maar hij heeft onze kansen gered. Het is pas rust in deze halve finale."