Dit was de ochtend: 'Cruijff trots op Ajax', CL-ticket Feyenoord niet bedreigd

Dit was de ochtend: 'Cruijff trots op Ajax', CL-ticket Feyenoord niet bedreigd

04-05-2017 12:00
17

In de rubriek 'Dit was de ochtend' vat VoetbalPrimeur elke dag de belangrijkste nieuwtjes van de dag tot de middag samen. Je ziet zo snel welke verhalen er momenteel hot zijn in binnen- en buitenland.

"Wij verdienen de finale"
Amin Younes was uitzinnig na afloop van de 4-1 overwinning op Olympique Lyon. De Duitse buitenspeler droomt al van de Europa League-finale, zo vertelde hij exclusief aan VoetbalPrimeur. "Wanneer je het zo verdient, moet je het ook doen. Dan moet je jezelf belonen."

Ajax maakt 'Reclame met hoofdletter R'
De Nederlandse ochtendkranten waren eveneens euforisch na de 'verbluffende' halve finale. 'Het was Reclame met de hoofdletter R voor de Hollandse School. Vanwege het goede voetbal, maar ook vanwege de passie die ervan af spatte.'

'Cruijff zou trots zijn op Ajax'
De buitenlandse media waagden zich aan een vergelijkbare lofzang. 'Zo jong (gemiddelde leeftijd van 21,7 jaar), zo verpletterend, zo erg de baas... Ajax waste de oren van Lyon, dat geen antwoord had op de geniale ingevingen van Traoré, Younes en Dolberg. Het was schitterend om te zien hoe Ajax de aanval bleef zoeken. Cruijff zou trots zijn.'

Champions League-ticket Feyenoord niet in gevaar
Hoewel Ajax woensdagavond heel Europa betoverde, moet het de landstitel hoogstwaarschijnlijk aan Feyenoord laten. Wanneer dit gebeurt, plaatsen de Rotterdammers zich hoe dan ook direct voor de Champions League. Een eventuele Europa League-eindzege van Ajax brengt daar geen verandering in.

Ünal gevolgd door twintig clubs
FC Twente-aanvaller Enes Ünal heeft over interesse niet te klagen. De huurling van Manchester City staat op de radar bij zeker twintig clubs, waaronder Borussia Dortmund en SS Lazio. Desondanks is het niet uitgesloten dat de negentienjarige Turk ook volgend seizoen in Enschede speelt. (De Telegraaf)