Prachtig contractnieuws Everton: 'Ik kreeg dezelfde nacht nog een berichtje'

Prachtig contractnieuws Everton: 'Ik kreeg dezelfde nacht nog een berichtje'

05-05-2017 13:28
1

Een prachtig gebaar van Everton. De club van trainer Ronald Koeman verlengt het contract van Seamus Coleman, die onlangs een dubbele beenbreuk opliep. Coleman tekent een verbintenis voor vijf seizoenen.

De 28-jarige rechtsback was dit seizoen een belangrijke schakel in de ploeg van Koeman, maar liep tijdens de laatste interlandperiode de horrorblessure op. Everton en Coleman hadden vóór de blessure al een akkoord over een verlenging bereikt.

"Ik vind het geweldig dat ik bijteken", aldus Coleman op de clubsite. "Ik ben al heel lang bij de club. Alles was al rond voor de interlandperiode, maar helaas raakte ik toen geblesseerd. De voorzitter (Bill Kenwright, red.) stuurde me dezelfde nacht nog een bericht: 'Maak je hier geen zorgen om. Als je terugkomt ligt het contract nog steeds voor je klaar'. Dat laat zien waar deze voorzitter en club voor staan."

"Ik vind het echt prachtig hoe de club ermee omgegaan is. Dat ik direct wist dat ik kon bijtekenen, heeft me zeker geholpen. Het geeft me meteen iets om voor te vechten", aldus Coleman, die sinds 2009 voor de club speelt. Sindsdien speelde hij 247 wedstrijden voor Everton.