Besluit over Cruijff Schaal zet kwaad bloed: 1200 van 46.000 kaarten voor Vitesse

Besluit over Cruijff Schaal zet kwaad bloed: 1200 van 46.000 kaarten voor Vitesse

05-05-2017 13:49
89

Vitesse is ontstemd over het besluit van de KNVB om de Johan Cruijff Schaal voortaan in het stadion van de landskampioen af te werken. De bekerwinnaar uit Arnhem speelt de seizoensouverture waarschijnlijk in De Kuip tegen Feyenoord, maar mag in dat geval slechts een beperkt aantal toeschouwers mee naar Rotterdam nemen.

Vanwege de nieuwe opzet van de Johan Cruijff Schaal mogen supporters van de bekerwinnaar, voortaan de bezoekende ploeg, alleen plaatsnemen in het uitvak. Voor volgend seizoen betekent dit dat Vitesse waarschijnlijk 1200 van de 46.000 beschikbare kaarten krijgt. Hiermee zouden de Arnhemmers bij lange na niet kunnen voldoen aan de vraag naar tickets onder de supporters.

Wedden

Meer odds

"Als Vitesse daadwerkelijk maar 1200 kaarten krijgt, dan nemen wij meteen contact op met de landskampioen en de KNVB en dan willen we graag overleg", aldus algemeen directeur Joost de Wit tegenover De Gelderlander. "Als de kampioen het thuisrecht krijgt, willen wij aanmerkelijk meer kaarten voor onze aanhang."

Lees ook: Johan Cruijff Schaal uit Arena: vanaf komend seizoen in ander stadion