Te ontspannen ADO droomt nu van Europa: 'Als het omslaat in lacherig gedrag...'

Te ontspannen ADO droomt nu van Europa: 'Als het omslaat in lacherig gedrag...'

05-05-2017 17:46
18

Ineens maakt ADO Den Haag kans op deelname aan de play-offs voor Europees voetbal. Echter moeten de spelers wel beter trainen dan de laatste dagen. Trainer Alfons Groenendijk vond de sfeer 'te ontspannen'.

"Daar kan ik niet zo goed tegen", zegt Groenendijk, die de selectie daarom toesprak, tegen het Algemeen Dagblad. "Het zijn jongens die al tien maanden een bepaalde druk hebben gevoeld en nu is die druk van degradatie weg. Maar als het omslaat in lacherig gedrag, dan kun je nooit optimaal presteren."

Groenendijk vervolgt: "Mijn filosofie is dat je een wedstrijd niet alleen in het weekend wint. Die win je ook doordeweeks. Je moet goed voorbereid zijn. Bij dit ADO begint het bij strijd en passie. Ik heb de laatste weken een ploeg gezien die bereid was om te vechten voor elke centimeter. Als wij dat niet doen, zijn we een heel stuk minder."

Wanneer ADO de resterende wedstrijden tegen Heraclas Almelo (uit) en Excelsior (thuis) wint, kan de club negende worden. Die plek geeft recht op deelname aan de play-offs. "Alles moet meezitten, maar je moet er wel voor spelen."