Engelse titelstrijd lijkt beslist na uitglijder Tottenham bij stadsgenoot

Engelse titelstrijd lijkt beslist na uitglijder Tottenham bij stadsgenoot

05-05-2017 23:00
10

Chelsea lijkt de nieuwe landskampioen in Engeland te worden. De laatste overgebleven belager van The Blues, Tottenham Hotspur, leed vrijdagavond een dure nederlaag bij de Londense buurman West Ham United (1-0).

Tottenham steekt al maanden in blakende vorm en verloor op 11 februari voor het laatste een competitieduel. Destijds was Liverpool op Anfield te sterk (2-0). Bij West Ham kon de ploeg van trainer Mauricio Pochettino de druk op Chelsea opvoeren door het onderlinge verschil te verkleinen tot één punt. Tottenham kende echter een moeizame avond in het London Stadium en kreeg na 65 minuten een dure tegentreffer te verwerken.

Manuel Lanzini profiteerde van matig verdedigend werk bij Tottenham en passeerde Hugo Lloris van dichtbij: 1-0. Tot op dat moment was alleen Harry Kane echt gevaarlijk geweest namens de bezoekers, die een kwartier voor tijd gezelschap kregen van Vincent Janssen. Ook de Nederlander kon echter niets meer aan de stand veranderen.

Chelsea kan maandag een reuzenstap richting de titel zetten, wanneer het thuis afrekent met laagvlieger Middlesbrough. In dat geval wordt de voorsprong op Tottenham zeven punten en lijkt de titelstrijd, met nog drie duels te gaan, beslist.